MOTTO OF THE TRIP

Beauty with performance, power with elegance

2022

#7 MODENA & MILAAN | Zeg sneller 32 min in MC20 – 176 km

Bekijk de volledige film van onze reis!

Video afspelen

MILAN AH MILAN!

Wat te doen daar?​

Milan, de modehoofdstad van Italië, is een stad doordrenkt met een rijke geschiedenis, ongeëvenaarde stijl en bruisende energie. Gelegen in het noorden van Italië, is Milan niet alleen een epicentrum van mode en design, maar ook een belangrijk financieel en cultureel centrum.

1. Het Laatste Avondmaal: Milan is de thuisbasis van Leonardo da Vinci’s meesterwerk Het Laatste Avondmaal, dat te vinden is in de refter van het klooster van Santa Maria delle Grazie. Dit iconische schilderij, dat de laatste maaltijd van Jezus met zijn discipelen voorstelt, is een van de meest bestudeerde en bewonderde kunstwerken ter wereld.

2. Galleria Vittorio Emanuele II: De Galleria Vittorio Emanuele II, vaak beschreven als een van de oudste winkelcentra ter wereld, is meer dan alleen een winkelplek. De overdekte passage, geopend in 1877, is een architectonisch juweel met een glazen dak en mozaïeken vloeren. Het is een favoriete plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking om te flaneren en genieten van een koffie in een van de chique cafés.

3. Teatro alla Scala: Dit wereldberoemde operahuis, geopend in 1778, is een symbool van Milaan’s muzikale erfgoed. La Scala heeft talloze legendarische opera’s en balletten gehost, en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze operahuizen ter wereld. Het theater heeft een rijke geschiedenis van premières van werken van componisten zoals Verdi en Puccini.

4. Futuristische wolkenkrabbers: Naast zijn historische architectuur, omarmt Milaan ook de toekomst met gebouwen zoals de Bosco Verticale, een ‘verticale bos’ bestaande uit twee woontorens die bedekt zijn met meer dan 900 bomen. Dit innovatieve ontwerp, dat de urbanisatie en natuur op een unieke manier combineert, heeft internationale erkenning gekregen.

5. De Navigli: Hoewel Milaan vaak wordt geassocieerd met mode en industrie, heeft het ook een charmante waterkant. De Navigli, een netwerk van kanalen dat ooit werd gebruikt voor transport, is nu een trendy wijk vol met bars, restaurants en kunstgalerijen. Het gebied is bijzonder levendig in de avonden, wanneer zowel locals als toeristen genieten van de sfeervolle omgeving.

6. Milan’s geheime tuinen: Achter de grote palazzi en elegante appartementencomplexen van Milaan liggen vaak verborgen tuinen. Deze privé groene oases zijn meestal niet toegankelijk voor het publiek, maar sommige kun je bewonderen tijdens speciale rondleidingen of evenementen zoals “Cortili Aperti,” wanneer historische binnenplaatsen worden opengesteld voor bezoekers.

7. De oorsprong van de Aperitivo: Milaan wordt beschouwd als de geboorteplaats van de aperitivo, een pre-dinner ritueel dat wordt gevierd met een drankje zoals een Negroni of een Aperol Spritz, geserveerd met een scala aan hapjes. Dit sociale ritueel is uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de Milanese levensstijl.

Milan is echt een stad die het oude en het nieuwe perfect met elkaar verbindt, waardoor het een boeiende bestemming is voor elke reiziger.

Modena

Modena, een stad doordrenkt van geschiedenis en traditie, biedt veel meer dan alleen culinaire hoogstandjes en luxe auto’s. Hier zijn enkele interessante en creatieve feiten die deze bijzondere stad verder in de schijnwerpers zetten:

1. Luciano Pavarotti’s Erfenis: Modena is de geboorteplaats van een van ’s werelds meest geliefde operatenoren, Luciano Pavarotti. Zijn nalatenschap wordt hier geëerd met een museum en diverse culturele evenementen die jaarlijks plaatsvinden om zijn muzikale bijdragen te vieren.

2. Ferrari en Lamborghini: Naast Maserati is Modena ook nauw verbonden met andere legendarische automerken zoals Ferrari en Lamborghini. De stad en de omliggende regio worden vaak aangeduid als de “Motorvallei” vanwege de concentratie van prestigieuze autofabrikanten. Ferrari’s hoofdkwartier in Maranello, vlakbij Modena, trekt autoliefhebbers van over de hele wereld.

3. Unieke Toren van Modena: De Torre della Ghirlandina, een markante toren die onderdeel is van de kathedraal van Modena, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Deze toren, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, biedt een prachtig uitzicht over de stad en heeft een lichte scheefstand, waardoor hij een kleine “zuster” lijkt van de beroemde Toren van Pisa.

4. Gastronomische Tradities: Naast de beroemde balsamicoazijn en Parmigiano Reggiano, is Modena ook bekend om ”Lambrusco”, een sprankelende rode wijn die perfect past bij de lokale gerechten. Deze wijn, die vaak licht bruisend is, wordt al eeuwenlang geproduceerd en is een belangrijk onderdeel van de regionale eetcultuur.

5. Aceto Balsamico Tradizionale: De balsamicoazijn uit Modena is niet zomaar een azijn; het is een ware kunstvorm. De productie van “Aceto Balsamico Tradizionale di Modena” is een proces dat generaties lang is verfijnd. De azijn wordt minimaal 12 jaar gerijpt, vaak in een serie van verschillende houtsoorten zoals kersen-, eiken- en kastanjehout, wat bijdraagt aan zijn complexe smaakprofiel.

6. Piazza Grande: Dit prachtige plein in het hart van Modena is de plek waar het leven van de stad zich afspeelt. Omgeven door historische gebouwen en cafés, is Piazza Grande een perfecte plek om de lokale sfeer op te snuiven. Het plein is ook het toneel van verschillende festivals en markten, waaronder de jaarlijkse “Fiera di San Geminiano”, ter ere van de beschermheilige van de stad.

7. Tortellini’s Oorsprong: Volgens de legende zou de vorm van de beroemde tortellini gebaseerd zijn op de navel van Venus, de godin van de liefde. Dit heerlijke pastagerecht, gevuld met vlees of kaas, wordt vaak geserveerd in een bouillon en is een ware belichaming van de culinaire traditie van Modena.

8. Keramiek van Modena: Modena heeft ook een rijke traditie in het vervaardigen van keramiek. De stad staat bekend om zijn kleurrijke majolica-aardewerk, een stijl die teruggaat tot de middeleeuwen en die nog steeds wordt geproduceerd door lokale ambachtslieden.

Modena is dus veel meer dan een culinaire hotspot of een thuisbasis voor luxe auto’s; het is een stad waar cultuur, geschiedenis en innovatie samenkomen in een unieke en inspirerende mix.

maserati, modena

v8 trofeo

De Maserati-fabriek in Modena is een heilige graal voor autoliefhebbers wereldwijd. Genesteld in het schilderachtige Emilia-Romagna, belichaamt deze fabriek de magie van Italiaanse autotechniek en biedt het een exclusieve blik achter de schermen van een van de meest iconische automerken ter wereld.

Wanneer je de Maserati-fabriek binnenstapt, betreed je een wereld waar verleden en toekomst samensmelten. Bezoekers worden ondergedompeld in een meeslepende reis door de rijke geschiedenis en het erfgoed van het merk, terwijl ze getuige zijn van het meesterlijke vakmanschap dat bij elke Maserati komt kijken. Van de eerste artistieke schetsen tot de meticuleuze assemblage van elk handgemaakt onderdeel, de fabriek onthult de precisie en passie waarmee elke auto wordt gebouwd.

Maar de ervaring stopt niet bij het bewonderen van de productielijn. Interactieve tentoonstellingen laten bezoekers de baanbrekende technologische innovaties en ontwerpfilosofieën ontdekken die Maserati tot een symbool van luxe en snelheid hebben gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de iconische drietand die het embleem siert, geïnspireerd door de Neptunus-fontein in het hart van Modena—een symbool van kracht en dominantie.

 

Voor autoliefhebbers is een bezoek aan deze fabriek meer dan een rondleiding; het is een onvergetelijke ervaring die de ziel van Maserati onthult. Hier voel je de vurige passie en onwrikbare toewijding die in elk voertuig wordt gestoken, een viering van Italiaans vakmanschap en innovatie die zowel betovert als inspireert.

Een rondleiding door de Maserati-fabriek in Modena is een unieke ervaring die autoliefhebbers diep in de wereld van dit legendarische merk dompelt. Tijdens de tour krijg je de kans om de volledige productielijn te zien, van het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe modellen tot het assembleren van elk handgemaakt voertuig. Je leert ook over de rijke geschiedenis en de innovaties die Maserati hebben gevormd.

Belangrijke details over de tour:
Geen Fotografie of Filmen: Het is niet toegestaan om tijdens de rondleiding te filmen of foto’s te maken. Dit is om de vertrouwelijkheid van het productieproces en de technologie te waarborgen.
Kosten: De kosten voor een rondleiding door de Maserati-fabriek variëren, afhankelijk van het soort tour en eventuele extra’s. Voor standaard tours ligt de prijs meestal tussen de €30 en €50 per persoon. Voor een meer uitgebreide of privé-ervaring kunnen de kosten hoger zijn.

Het is raadzaam om vooraf te reserveren, aangezien de tours beperkt zijn en snel volgeboekt kunnen raken. Een bezoek aan de Maserati-fabriek is een waardevolle ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in luxe auto’s en Italiaans vakmanschap.



Ontdek Hier Essentiële Informatie

4,5/5

Modena

Pros:

1. Culinaire Hoogtepunten Modena is de thuisbasis van balsamicoazijn en staat bekend om zijn voortreffelijke keuken, waaronder restaurants met Michelin-sterren.

2. Authentieke Italiaanse Sfeer: De stad biedt een rustige, authentieke Italiaanse ervaring, met minder toeristen en meer lokale charme.

3. Culturele Bezienswaardigheden: Modena heeft prachtige historische locaties zoals de Duomo van Modena, een UNESCO-werelderfgoed, en het Ferrari-museum in de nabijgelegen stad Maranello.

4. Minder Toeristisch: Ideaal voor reizigers die de drukte willen vermijden en een intiemere ervaring zoeken.

Cons:

1. Beperkte Nachtleven Opties: Modena heeft een relatief rustig nachtleven, wat minder aantrekkelijk kan zijn voor reizigers die op zoek zijn naar avondentertainment.

2. Minder Directe Verbindingen: Het kan minder goed bereikbaar zijn met directe internationale vluchten, waardoor extra reistijd vereist kan zijn.

3. Kleinschaligheid: Voor wie van grootstedelijke drukte houdt, kan Modena te klein en rustig aanvoelen.

Milan

Pros:

1. Mode en Winkelen: Milaan is een wereldberoemd modecentrum, perfect voor liefhebbers van luxe winkelen en mode-evenementen.

2. Rijke Cultuur en Geschiedenis: De stad herbergt iconische bezienswaardigheden zoals de Duomo van Milaan, het Laatste Avondmaal van Da Vinci en het Teatro alla Scala.

3. Dynamisch Stadsleven: Milaan biedt een bruisend nachtleven, tal van restaurants, bars en culturele evenementen.

4. Uitstekende Verbindingen: De stad heeft een grote internationale luchthaven en is goed verbonden met andere Europese steden.

Cons:

1. Druk en Toeristisch: Milaan kan erg druk zijn, vooral in het hoogseizoen, wat ten koste kan gaan van de rust en authenticiteit.

2. Hogere Kosten: De kosten van accommodatie, eten en activiteiten liggen doorgaans hoger in Milaan dan in kleinere Italiaanse steden.

3. Minder Traditionele Italiaanse Ervaring: Als een moderne en kosmopolitische stad kan Milaan minder de traditionele Italiaanse sfeer bieden die je in andere delen van het land vindt.