MOTTO VAN DE REIS

Bad artists copy. Good artists steal

2021

#2 MALAGA | Zorro, Guernica & sinnasappels

WAAROM MALAGA?​

Waar anders vind je 300 zonnige dagen met duizenden palmbomen en tjilpende vogels? Malaga is een stad gelegen in het zuidelijke deel van Spanje, in Andalusië, ook wel bekend als het toeristische deel van Spanje. Een van de oudste steden van Europa, bewoond sinds de 8e eeuw voor Christus. Pablo Picasso en Antonio Banderas zijn hier geboren. Als we het over iets groots hebben, is het de moeite waard om het Teatro Romano, het erfgoed van Gibralfaro en het Arabische Alcazaba-paleis te noemen – zoals u kunt zien, staat culturele diversiteit hier voor u klaar.

BEKIJK DE HELE FILM HIER

Video afspelen

HET GAAT ALLEMAAL OM... MALAGA

Wat te doen daar?​
Als u van “grote bedragen” houdt, moet u de handels- en vissershaven bezoeken. In lokale restaurants kun je ook gerechten proberen zoals Ensalada malagueña 🥗 – bittere sinaasappelsalade, pescaíto frito – verschillende soorten vis en zeevruchten omhuld met meel en gefrituurd, geserveerd met partjes citroen, SOPA malagueña – van mosselen, garnalen, tomaten, uien, paprika, aardappelen, noedels, saffraan, peterselie en kruiden. Tijd om te ontspannen! En onze kers op de taart wordt het bekendste strand aan de Costa del Sol – Malagueta 🏖. Je vangt vitamine C op, je vindt mooie schelpen en je eet ook verse vis. Wat wil je nog meer?

andalusia

SH*T UP EN RIJDEN

En alsof dat nog niet genoeg voor je is, kun je naar Marbella gaan, een uur rijden, waar je geweldige jachten en auto’s kunt zien voor enkele miljoenen 💰, winkelen in winkels zoals Phillip Plein of Gucci en een jetski rijden.

Wil je echter meer van de natuur zien, dan moet je naar Teleferico Benalmadena. De kabelbaan brengt je naar het uitkijkpunt waar je een deel van de Costa del Sol kunt zien ⛰🌴. Je kunt te voet of met de fiets gaan (laat het weten als iemand jouw kant op is gekomen).

Check hier belangrijke info

INTERESSANT FEIT: Malaga wordt de golfkust genoemd omdat het het grootste aantal scholen heeft die deze sport onderwijzen🏌️‍♂️.

 

✔️INSTAGRAM

✔️ FACEBOOK

✔️ LINKEDIN

 

 

www.instagram.com/poliszen_ & https://www.instagram.com/iam_sylvano/

 

 

✈️ Flight

🏠 Airbnb

🚗 Transport (NL, ENG, ESP)

1. 🅿️Parking 1 Alcazaba – gratis toilet available!

2. 🅿️ Parking 2 City Centre 

3. Alcazaba & Gibralfaro

4. 🏞 Agujero Dam

5. 🌴Jardin Botanico-Historico La Concepcion

6. 🅿️ Marbella Parking

7. Shopping centre Marbella

8. 🏛 Colomares

9. 🏛 Stupa Budista

10.🏛 Teleferico Benalmadena

11. ⛱ Malagueta

12. 🖼 Centre Pompidou

13. 🖼 Museum Picasso